Nederlands English Terug naar het hoofdmenu

In onze productlijn vindt u diverse producten die werken op basis van nanotechnologie. Hierdoor wordt het product extra intensief of extra duurzaam. Maar wat is nu nanotechnologie?

Nanotechnologie

Nanotechnologie is dé technologie van de 21e eeuw en maakt het mogelijk om te werken met uiterst kleine deeltjes: tussen de 1 en 100 nanometer. Ter vergelijking: de dikte van een mensenhaar is 80.000 nanometer!
Dit komt van pas bij het werken met atomen: de bouwstenen waaruit al onze stoffen zijn opgebouwd. Nanotechnologie maakt het mogelijk om deze atomen te manipuleren en de structuur ervan te veranderen. Hierdoor kunnen hele nieuwe producten ontstaan met een unieke werking!

Denk bijvoorbeeld aan onbreekbaar aardewerk of krasbestendige verf. De mogelijke toepassingen lijken eindeloos en IMPRESSED® speelt daar vanzelfsprekend op in.

IMPRESSED® heeft beschermers op basis van nanotechnologie ontwikkeld voor hout, vlechtwerk, aluminium, chroom, RVS, metaal, natuursteen, glas, kunststof en weefsels.

De atomen die met gebruik van deze technologie zijn gemanipuleerd, kunnen gelijkmatig en diep in het materiaal doordringen. Poreuze oppervlakken worden gedicht en bijzonder glad gemaakt, waardoor een haast onaantastbare coating ontstaat. Bovendien zijn de nano producten van IMPRESSED® hittebestendig en beschermen zij dus ook tijdens warme zomerdagen. Zo zorgen zij ervoor dat de levensduur van uw kostbare bezit ruimschoots wordt verlengd en u onbekommerd kunt genieten!

Veilige nanoproducten

Er is nog steeds veel onduidelijkheid over de gevaren van nano-producten. Bij IMPRESSED® heeft veiligheid altijd de hoogste prioriteit en de onduidelijkheid aangaande het veiligheidsaspect is NIET van toepassing op de nano-producten van IMPRESSED®.

We kunnen twee soorten nano technologie onderscheiden:

Het manipuleren van een product door het toevoegen van nano deeltjes
Het manipuleren van moleculen op nano schaal

De producten van IMPRESSED® zijn gebaseerd op de 2e soort nano technologie. Dit houd in dat het traditionele geproduceerde producten betreft waarbij men alleen de zuiverste (synthetische) grondstoffen heeft gebruikt. Door gebruik te maken van nano technologie in het fabricage proces zijn de componenten uit de grondstoffen gehaald welke overbodig zijn, een negatief effect op de werking hebben of welke schade kunnen berokkenen aan het milieu.

Deze productiewijze en de meer dan 30 jaar ervaring die eraan vooraf gingen verklaren dan ook de certificeringen en verkregen NEN normen.

Certificering